1 Жніўня
01.08.2018

Дарада з морквай і гарчычным соусам

logo
Еш ды худзей
56 0 11
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A
Прынята лічыць, што лепшая прыправа да рыбы – гэта лімон. Сок цытруса сапраўды тонка адцяняе непаўторны смак рыбы, надае пікантную кіслінку. Але, як кажуць, не з лімонам адзіным смачная рыба. Не менш бездакорных смакавых спалучэнняў можна дамагчыся, заправіўшы рыбную страву гарчыцай. Паспрабуйце прыгатаваць па нашым рэцэпце і пераканайцеся ў гэтым самі.
Спатрэбіцца:

  • філе дарада – 600 г (зрэшты, для гэтай стравы падыдуць і іншыя віды рыбы, напрыклад, гарбуша, палтус, сайда, пангасіус);
  • морква – 1 кг;
  • сметанковае масла – 20 г;
  • агароднінны булён – 200 мл;
  • вяршкі – 125 г;
  • гарчыца – 1 ст. л .;
  • пучок пятрушкі;
  • молаты чорны перац, соль.

Спосаб прыгатавання:

Ачысціце моркву, нарэжце кружочкамі і абсмажце ў сметанковым алеі на працягу 5 хвілін. Затым пасаліце, паперчыце, дадайце агароднінны булён і, зменшыце агонь да мінімуму, тушыце пад вечкам яшчэ 5 хвілін.

За той час, што рыхтуецца морква, здрабніце пятрушку, змяшайце яе з вяршкамі і гарчыцай. Таксама злёгку пасаліце і паперчыце.

На дно формы, змазанай алеем, пакладзіце палову морквы і раўнамерна паліце зверху часткай гарчычнай падліўкі. Затым пакладзіце рыбнае філе, пасаліце, паперчыце. Накрыйце яго той морквай, што засталася, і паліце падліўкай.

Запякайце страву ў разагрэтай да 200⁰С духоўцы на працягу 15 хвілін.

Наша парада: асабліва сакавітай і духмянай рыба атрымліваецца, калі запекчы яе ў пергаменце або алюмініевай фользе.

Матэрыялы на сайце 24health.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце 24health.by.

56 0 11

Член Беларускага саюза журналістаў. Лаўрэат прэміі Беларускага саюза журналістаў.
Наверх