1 Жніўня
01.08.2018

Дарада з морквай і гарчычным соусам

logo
Еш ды худзей
56 0 11
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A
Прынята лічыць, што лепшая прыправа да рыбы – гэта лімон. Сок цытруса сапраўды тонка адцяняе непаўторны смак рыбы, надае пікантную кіслінку. Але, як кажуць, не з лімонам адзіным смачная рыба. Не менш бездакорных смакавых спалучэнняў можна дамагчыся, заправіўшы рыбную страву гарчыцай. Паспрабуйце прыгатаваць па нашым рэцэпце і пераканайцеся ў гэтым самі.
Спатрэбіцца:

  • філе дарада – 600 г (зрэшты, для гэтай стравы падыдуць і іншыя віды рыбы, напрыклад, гарбуша, палтус, сайда, пангасіус);
  • морква – 1 кг;
  • сметанковае масла – 20 г;
  • агароднінны булён – 200 мл;
  • вяршкі – 125 г;
  • гарчыца – 1 ст. л .;
  • пучок пятрушкі;
  • молаты чорны перац, соль.

Спосаб прыгатавання:

Ачысціце моркву, нарэжце кружочкамі і абсмажце ў сметанковым алеі на працягу 5 хвілін. Затым пасаліце, паперчыце, дадайце агароднінны булён і, зменшыце агонь да мінімуму, тушыце пад вечкам яшчэ 5 хвілін.

За той час, што рыхтуецца морква, здрабніце пятрушку, змяшайце яе з вяршкамі і гарчыцай. Таксама злёгку пасаліце і паперчыце.

На дно формы, змазанай алеем, пакладзіце палову морквы і раўнамерна паліце зверху часткай гарчычнай падліўкі. Затым пакладзіце рыбнае філе, пасаліце, паперчыце. Накрыйце яго той морквай, што засталася, і паліце падліўкай.

Запякайце страву ў разагрэтай да 200⁰С духоўцы на працягу 15 хвілін.

Наша парада: асабліва сакавітай і духмянай рыба атрымліваецца, калі запекчы яе ў пергаменце або алюмініевай фользе.

Матэрыялы на сайце 24health.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце 24health.by.

56 0 11

Журналіст. Вышэйшая адукацыя. Сябра Беларускага саюза журналістаў. Стаж працы ў прафесіі – 20 гадоў. Беларуска. Нарадзілася ў г.Ганцавічы Брэсцкай вобласці. У 2001 годзе скончыла факультэт журналістыкі Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта па спецыяльнасці «Журналістыка». Працавала спецыяльным карэспандэнтам аддзела эканомікі газеты «Беларуская ніва», аглядальнікам аддзела пісьмаў, аглядальнікам аддзела сацыяльных праблемаў газеты «Савецкая Беларусь» (зараз – «Выдавецкі дом «Беларусь сёння»). З 2016 года – карэспандэнт уласны аддзела інтэрнэт-праектаў РУП «Рэдакцыя газеты «Медыцынскі веснік». З 2000 года з'яўляецца сябрам Беларускага саюза журналістаў (БСЖ). У 2002 годзе стала лаўрэатам прэміі БСЖ за лепшую журналісцкую працу. У 2017 годзе – лаўрэатам прэміі БСЖ «Залатое пяро».