17.02.2023
17.02.2023

Гэты смак вы запомніце назаўсёды. Гатуем беларускія пызы

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Беларускія пызы — страва для аматараў бульбы з мясам. Смачная і сытная, вельмі нагадвае калдуны, клёцкі, цэпеліны і дранікі са смятанай, мачанкай або скваркамі.

Гатуюць пызы з бульбяна-тварожнага цеста з даданнем мукі (як правіла, пшанічнай).Бульба можа быць як сырой, так і варанай. Тлустасць тварагу не прынцыповая, а мука — вышэйшага гатунку.

Бульбяныя літоўскія цэпеліны, з якімі прынята параўноўваць пызы, упершыню пачалі так называць у міжваеннай Літве. Аналогія зразумелая: яны мелі даўгаватую форму і аддалена нагадвалі лятаючыя ваенныя машыны. Тым часам, беларускую страву называлі пызы (пэзы, картачы (карцеч), шрапнэль у залежнасці ад рэгіёна). І яна ў корані адрознівалася ад традыцыйных літоўскіх цэпелінаў, прычым нават знешне: пызы мелі форму шарыка.

Гэтая страва валодае ўласным, ні на што не падобным густам і непаўторным нацыянальным каларытам. Блогер, гаспадарыня харчэўні ў Тураве Алена Браніславаўна прапануе ўнікальны і вельмі смачны рэцэпт пызы, які дапаможа вам здзівіць вашых родных за абедам ці вячэрай.

Стравы з бульбы

Пызы 1

Інгрэдыенты

  • Бульба — 0,5 кг
  • Тварог — 250 гр
  • Мука — 150 гр
  • Крухмал —150 гр
  • Соль,спецыі — па смаку
  • Фарш любы

Спосаб гатавання

Яе прыгатаваць пызы

Бульбу патараваць на дробнай тарцы.

Лалаць тварог

Дадаць да яе тварог.

Мука для пызы

Дадаць муку, крухмал і соль.

Щамясиць мяккае цеста для пызы

Замясіць мяккае цеста.

Замяшаць фарш для пызы

Фарш пасаліць, дадаць цыбулю, спецыі.

Цеста раздзяліць на кавалачкі, сфарміраваць пызы.

Абсмажыць пызы на патэльні

Абсмажыць іх на масле да румянай скарынкі.

Скласці пызы ў посуд з тоўстым дном, заліць гарачым булёнам. Тушыць на малым агні да мяккасці 25-30 хвілін.

Гатовыя пызы

Падаваць пызы са смятанай. Можна іх замарозіць і выкарыстоўваць у любы зручны час. Вельмі проста, сытна, смачна. Вашы госці назаўсёды запомняць іх смак.

https://bel.24health.by/pirog-z-vishnyaj-ad-blogera-pakrokavy-recept/

 

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0

Блогер і гаспадыня харчэўні ў старажытным Тураве. Чалавек, які ведае ўсё пра беларускую кухню і нават больш.