Гарбуз змяшчае важныя вітаміны, мінералы і антыаксіданты. Багаты склад вызначае карысць гарбуза для чалавечага арганізма і яго шырокае ўжыванне ў доказнай і народнай медыцыне.
Па меркаванні навукоўцаў, пры рэгулярным ужыванні гародніна ўмацоўвае здароўе сардэчна-сасудзістай, нервовай, эндакрыннай і палавой сістэм, паляпшае стан скурных пакроваў, зніжае рызыку развіцця злаякасных новаўтварэнняў.
Гарбуз рэкамендуецца ўжываць цяжарным з мэтай зніжэння выяўленасці сімптомаў таксікозу і павышэння адаптацыйных магчымасцяў арганізма.
У складзе гарбуза маецца невялікая колькасць цынку, фосфару, магнію, вітамінаў групы B і фалійнай кіслаты. На 94% гародніна складаецца з вады, што робіць яго дыетычным прадуктам харчавання.
Гарбуз асабліва шануецца за кошт вялікага ўтрымання бэта-каратыну і кароціноіды, якія пераўтворацца ў арганізме чалавека ў вітамін А, неабходны для здароўя вачэй.
Паколькі прадукт адрозніваецца багатым складам карысных мікраэлементаў і вітамінаў, рэгулярнае ўжыванне аранжавай мякаці, спрыяе наладжванню метабалізму, паляпшэнню працы страўнікава-кішачнага тракту, умацаванню імунітэту.
Існуе маса спосабаў прыгатавання супаў на аснове гарбуза. Дзякуючы таму, што плод добра спалучаецца з іншай гароднінай, спецыямі, заправамі, можна складаць рэцэпты на любы густ.
Смачная гарачая страва, валодаючы карыснымі для арганізма ўласцівасцямі, з'яўляецца нізкакаларыйнай. Есці прадукт можна нават на вячэру, не перажываючы за постаць.
Прапануем вам ідэальны гарбузовы суп — незвывчайную і смачную восеньскую страву. Паспрабаваць трэба кожнаму.
Інгрэдыенты
- гарбуз (невялікі кавалачак)
- бульба (2-3 штукі)
- цыбуля (1 штука)
- часнок (2-3 зубчыкі)
- перац, заправа (па гусце)
- соль (па гусце)
- алей сланечнікавы (1 ст л)
- сухарыкі для падачы і сыр сметанковы
Спосаб прыгатавання
1 Падаграваем у рондалі на невялікім агні сметанковы алей
2 Дадаем часнок дробна парэзаны і цыбулю квадрацікамі, падсмажваем злёгку
3 Бульбу рэжам на маленькія кавалачкі (так хутчэй зварыцца), далей бульбу і заправу дадаем у рондаль, падсмажваем без вечка хвілін 5 -6 на сярэднім агні, дадаўшы трохі алею сланечнікавага.
4 Заліваем вадой, каб акрывала гародніну і пад вечкам варым хвілін 20-25 (глядзець па гатоўнасці).
5. Адліваем ваду ў шклянку з рондаля не ўсю, для таго каб узбіць блэндэрам, на выпадак калі зробім вельмі густым суп, можна будзе дадаць гэтай вадзіцы з заправамі.
Так мы зможам заўжды кантраляваць кансістэнцыю. І блэндэрам узбіваем акуратна суп. І на смак будзе выразна адчувацца гарбуз салодкі, але калі мы яго блэндэрам змяшаем, то так ужо не будзе відавочна.
Павінна атрымаецца густая маса крэмавай тэкстуры.
Для падачы дадаем сухарыкі і сметанковы сыр. Вельмі сытная і арыгінальная атрымліваецца страва.
Матэрыялы на сайце bel.24health.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце bel.24health.by