09.10.2020
09.10.2020

Гарбузовы хлеб

logo
Рэцэпты
0 64
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Няма нічога смачнейшага за хатні хлеб. З хрумсткай скарыначкай, порыстым духмяным мякішам! М-м-м...

Спрэчкі пра тое, што больш карысна: есці гарачы хлеб або злёгку чэрствы, чорны ці белы, пакінем на потым. Тым больш, што і спрачацца сёння няма пра што. Мы прапануем вашай увазе рэцэпт не толькі смачнага, але і, безумоўна, карыснага хлеба.

Яго галоўная «разыначка» – гарбуз – багатая крыніца вітамінаў і мінералаў, неабходных нам для моцнага здароўя і бездакорнага знешняга выгляду. Але, уласна, без разынак таксама не абышлося. Спалучэнне сухафруктаў і грэцкага арэха дазволіць надоўга суняць голад і ў разы павысіць працаздольнасць. А духмяныя спецыі тонка адценяць смак гарбуза і ўздымуць настрой.

Ну што, гатовыя? Тады да справы!

Інгрэдыенты

  • Пшанічная мука вышэйшага гатунку – 150-200 г
  • Цукар – 100 г
  • Харчовая сода – 1 ч. л.
  • Молатая карыца – 1 ч. л.
  • Соль – ¾ ч. л.
  • Молаты мускатны арэх – ½ ч. л.
  • Молаты гваздзік – ¼ ч. л.
  • Яйкі вялікія – 2 шт.
  • Гарбузовае пюрэ – 100-150 г;
  • Раслінны алей – 100 г;
  • Вада – ½ шклянкі
  • Грэцкія арэхі – 30 г
  • Разынкі – 30 г

Прыгатаванне

Уключыце духоўку на 180°, няхай разаграваецца.

мука

Тым часам трэба змяшаць усе сухія інгрэдыенты: муку, цукар, соль, харчовую соду, мускатны арэх, карыцу і гваздзік.

Дарэчы, калі дадаць у цеста соль, смак харчовай соды не будзе адчувацца.

У асобнай місцы ўзбіце яйкі з раслінным алеем. Затым дадайце ваду і гарбузовае пюрэ. Можна выкарыстоўваць як кансерваванае пюрэ без дадання цукру, так і свежы гарбуз, папярэдне нацёрты на дробнай тарцы.

У асобнай місцы ўзбіце яйкі з раслінным алеем

Спалучыце сухія інгрэдыенты з узбітай сумессю і старанна вымешайце цеста. Яго кансістэнцыя павінна нагадваць смятану сярэдняй тлустасці.

Перад тым, як адправіць цеста ў духоўку, дадайце ў яго здробненыя грэцкія арэхі і разынкі.

Выпякаць хлеб трэба не менш за 60 хвілін пры тэмпературы 180°. Праверыць гатоўнасць стравы можна, праткнуўшы цэнтр буханкі зубачысткай. Калі яна застанецца чыстай пасля таго, як вы яе дастанеце, значыць, хлеб спёкся. Перш чым дастаць яго з формы, пачакайце хвілін 10 – няхай духмяная выпечка адпачне.

Гарбузовы хлеб

Дарэчы, гэты рэцэпт можна выкарыстоўваць у якасці базавага. Калі дадаць крыху меней цукру, а замест разынак выкарыстоўваць насенне сланечніка альбо кунжут, гарбузовы хлеб выдатна падыдзе да супу альбо агародніннай салаты.

Больш салодкі варыянт з разынкамі, курагой ці чарнаслівам стане ідэальным дадаткам да чаяпіцця.

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0 64

Журналіст. Вышэйшая адукацыя. Сябра Беларускага саюза журналістаў. Стаж працы ў прафесіі – 20 гадоў. Беларуска. Нарадзілася ў г.Ганцавічы Брэсцкай вобласці. У 2001 годзе скончыла факультэт журналістыкі Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта па спецыяльнасці «Журналістыка». Працавала спецыяльным карэспандэнтам аддзела эканомікі газеты «Беларуская ніва», аглядальнікам аддзела пісьмаў, аглядальнікам аддзела сацыяльных праблемаў газеты «Савецкая Беларусь» (зараз – «Выдавецкі дом «Беларусь сёння»). З 2016 года – карэспандэнт уласны аддзела інтэрнэт-праектаў РУП «Рэдакцыя газеты «Медыцынскі веснік». З 2000 года з'яўляецца сябрам Беларускага саюза журналістаў (БСЖ). У 2002 годзе стала лаўрэатам прэміі БСЖ за лепшую журналісцкую працу. У 2017 годзе – лаўрэатам прэміі БСЖ «Залатое пяро».