07.10.2022
07.10.2022

Хатні маянэз, які падыходзіць да зяпякання. Хуткі рэцэпт

logo
Рэцэпты
0
Памер шрыфта:
  • A
  • A
  • A

Маянэз, любімы многімі соус, акружаны мноствам міфаў. Шкодны ён ці карысны? Гэта натуральны ці штучны прадукт?

«Маянэз» — суцэльная хімія, есці яго нельга. Гэта самы часты аргумент, які прыхільнікі здаровага харчавання кажуць супраць маянэзу. Але соус быў вынайдзены яшчэ ў 18 стагоддзі, калі кансервантам, загушчальнікам і стабілізатарам штучнага паходжання яшчэ не вынайшлі.

Па адной з легенд, перад французскім поварам стаяла задача накарміць цэлае войска салдат. А ў яго распараджэнні не было нічога, акрамя яйкаў, лімонаў і аліўкавага алею. Знаходлівы кулінар усё змяшаў і ўзбіў. Так нарадзіўся гэты соус, смачны і сытны.

З цягам часу хатні маянэз набыў папулярнасць, а ў кожнага повара з’явіўся свой асабісты рэцэпт. Гэтым разам мы прапануем вам карысны і лёгкі рэцэпт хатняга маянэзу, які будзе даспадобы ўсёй сям’і.

Хатні маянэз

Галоўнае адрозненне гэтага рэцэпту ад класічнага на яйку ў тым, што такі маянэз можна запякаць.

Інгрэдыенты

  • 100 мл малака
  • 200 мл алею (можна змяшаць з аліўкавым)
  • 1-2 ст лімоннага соку (увесь адразу не ліце, глядзіце па гусце)
  • 1 г л гарчыцы
  • 1 г л цукру
  • 0,5 г л солі

Спосаб прыгатавання

 У высокую чару або слоік уліць малако і масла. Узбіць блэндэрам адну хвіліну, пакуль маса не пачне гусцець.

Дадаць астатнія інгрэдыенты і яшчэ хвілінку ўзбіць да аднастайнасці. Калі так і не загусцеў, дадайце больш алею.

Блэндар павінен быць погружны і добрай магутнасці.

На смак гэта сапраўды маянэз. Можна дадаць яшчэ сушаны часнок і спецыі па гусце. Захоўваць у зачыненым слоіку ў халадзільніку, перад ужываннем змяшаць. Маянэз выдатна сябе паводзіць пры запяканні ў духоўцы, смажанні на патэльні.

Карыснае свята: як накрыць стол без маянэзу і пакінуць гасцей задаволенымі

 

Матэрыялы на сайце slushna.by носяць інфармацыйны характар і прызначаныя для адукацыйных мэтаў. Інфармацыя не павінна выкарыстоўвацца ў якасці медыцынскіх рэкамендацый. Ставіць дыягназ і прызначае лячэнне толькі ваш урач. Рэдакцыя сайта не нясе адказнасці за магчымыя негатыўныя наступствы, якія ўзніклі ў выніку выкарыстання інфармацыі, размешчанай на сайце slushna.by

0